I made this widget at MyFlashFetish.com.

Friday, 20 January 2012

CINTA MONYET 8 tahun





CINTA budak 8 tahun ? yeah . aku mengaku , sekarang ni . zaman dah MODEN , so , CINTA pon kene MODEN ker ? ok , ni yang aku nak komplai seawal jam 9 pagi , (9 pagi ? awal ke tu ? ) haha . ok , teruskan cerita .
aku pon lepas bekfest , dengan pantasnye terus membuka laman sesawang aku . IAITU ! laman muka buku yang tengah famous di kalangan remaja-2 sekarang ni . 

n then , aku dikejutkan dengan status adik KAWAN aku , budak berumur 8 tahun . 

''maafkan saya awak , sebab selalu buat awak marah , saya sayang awak sangat-2 , tolong jangan  tinggalkan saya ''

   (ayat diatas aku dah ubah sedikit supaya korang paham , biase lah , budak-2 , typing error ) 

ok , yang aku pun lepas bace status tu , terus buat muka camni --->

(HAHAHA ) #taksangkabetul


huh ,, budak umur 8 tahun boleh tulis camtu dekat wall dia ? aku yang dah agak dewasa sikit dari dia pon tak berani nak tulis status-2 yang bercintan cintun ni . 

ok , dimana kesilapan budak kecik 8 tahun ni ? parents yang salah or akak-2 and abg-2 dia ? or diri sendri yang salah . 

pada pndangan aku , maybe parents dia yang salah , coz tak pantau anak-2 punye laman sosial , 
parents jangan lah lepas tangan jer bab-2 macam ni . ambik tau lah sikit . jangan sampai , anak lagi pandai dari parents bab cintan cintun nie . 

maybe jugak , parents diaorang fikir camni :

" ala , biase lah tu , budak kecik , bukannye tau ape , "

salah pandangan diaorang tu , budak-2 kecik macam ni lah yang kene didik dari awal , bak kata pepatah , "melentur buluh , biar lah dari rebungnya "

and then , aku terus unfriend budak kecik tu , malas jugak aku nak bace ayat-2 jiwang dan pasrah yang di tulis oleh beliau . 

MORAL OF THE STORY , budak-2 kecik tak payah / tak perlu ade laman sosial , kalau parents tak rajen nak pantau aktiviti diaorang . setuju ? 





2 comments:

  1. klau ikutkan xpatot2..
    Tapi skrg ni budak2 yg berleluasa main facebook..
    haaa..

    ReplyDelete