I made this widget at MyFlashFetish.com.

Tuesday, 10 June 2014



Pada niqabis,
yang menggedik,
tangkap gambar,
bulatkan mata,
pakai contactlens,
caption "wajah kami hanya untuk suami"
Penumbuk nak?
Aku,
cukup tak suka,
bila berpurdah,
tapi mata kau,
make up sampai nampak mengancam.
Aku tak cemburu,
tapi menyampah.
Rasa nak korek dengan garfu je.  

Friday, 6 June 2014



Ini adalah untuk para wanita yang selalu menggunakan alasan "Datang bulan" bila ditanya mengapa tidak sembahyang.

Apa kata kalian berhenti saja menggunakan alasan itu?

Berterus-terang.

Beritahu perkara sebenar.

Sebenarnya kalian takut untuk sembahyang, bukan? Kalian takut untuk berwudhuk, bukan? Kerana berwudhuk boleh mengakibatkan muka tegang macam Anita Sarawak, bukan?

Aku dah agak dah.

Friday, 22 March 2013

Mohon gelak

Bangunnnnn ! Assalamualaikum cikgu . kehkeh . duduk duduk .


Hai cik adik , cik abang , mak , nenek , makcik , pakcik , Kak Ton Beauty Umaira , Rosmah , pakcik jual cendol , makcik jual karipap , brader jual air , kakak beli kangkung dan lain lain . Okay . dah lama tak update blog .

Ya , sudah sebulan aku tak update blog .
 Sebulan woi .
 SEBUUULAAANNNN .

okay . korang semua toksah tanya kemana aku menghilang .
ceritanya macamni , ( nak cerita jugak kenapa aku menghilang keh kehkeh )
aku sebenarnya telah disorok oleh KakTon Beauty Umaira .
Sebulan , lemas , hanyut .
Adaa ke patut KakTon ajak aku join iklan Beauty Umaira dia
 AAAAA mengarut.


Hmm , okay .
Apasal semua benda yang aku tulis bajet lawak tak lawak ni . kahkahkahkah (sekali lagi tak lawak )

Okay . sebenarnya aku tak tau nak tulis apa . Tercampak dekat sini pun sebenarnya kebetulan .
Aku tekan huruf b tup tup keluar budaksukabebel.blogspot .
 Cehh , baru aku ingat ade blog rupanya . ( okay tak lawak )

Ini yang aku tak paham . Kenapa kalau nak cakap sesuatu kene lawak ?
Habestu yang tak reti buat lawak duduk diam tengok iklan Kak Ton . Macamtu ?

Okay , bukan semua situation boleh buat lawak . Contoh :

Abu : Weh Mail , awek kau kene langgar kereta tadi . Kahkahkah . kelakar gilaa .

korang agak agak apa reaksi Mail ? Tumbuk Abu ? tikam ? atau mungkin kurung Abu didalam bilik bersama sekawan kambing selama sebulan . Mungkin . Barangkali .

Kalau aku jadi Mail aku akan kurung Abu bersama dengan KakTon Beauty Umaira .
Pasti lebih tertekan .


Okaylah . dah cukup kot . Nak sambung tengok Bola Malaysia vs Yemen



GOOOOOOOOOLLLLLLLLLLLLLLLLL

Nah pantun dua kerat dari aku .

Iklan KakTon comel gila ,
Dah baca harap gelak .


Okay . tak lawak lagi . ARGHHHH TENSIONNN

Gelak lah woiiiiiii

Friday, 15 February 2013

Mak nenek pelupa


Dah lama tak menulis . 

Takda idea . Mungkin :3

Okay . Semenjak dua menjak tiga menjak empat menjak lima menjak enam menjak dan seterusnya nii aku jadi pelupa . Lupa nak buat homework . lupa nak makan . lupa nak tidur . lupa nak kentut dan sebagainya . Sesungguhnya simptom simptom begini kerap kali dijumpai sewaktu musim hujan . 

Dah . tak payah nak buat muka terkejut beruk , babun dan sebagainya . Masalah aku ni amatlah sukar dicari penawarnya . 

Aku pun bangkit dari arus kelupaan aku . ( Kelupaan ? ) Ok . abaikan .


Then duduk balik . Tetibe aku pelik . Aku nak buat apa tadi sebenarnya .

Lima minit aku fikir . Demn . Stil tak ingat . 

  Aku lupa yang aku sebenarnya nak pergi makan tadi . 

See ? Nampak tak masalah aku ?